Loading...

HOVA (HOudVAst).
Adviesbureau A t/m Z.

De HOVA (HOudVAst) is een universeel hulpmiddel dat mensen met een functiestoornis aan een arm of hand in staat stelt met één hand dagelijkse werkzaamheden te verrichten die men normaal met twee gezonde handen doet. MEDD heeft in nauwe samenwerking met diverse (Medtech-) partners, de technische en commerciële doorontwikkeling van de HOVA verzorgd.

"Ook onze relaties, die tijdens het proces met MEDD contact hadden, waren zeer lovend over de prettige samenwerking en de door MEDD geleverde bijdrage om de HOVA op de markt te brengen." 
Rien Blom – Uitvinder en eigenaar HOVA

De HOVA verhoogt de zelfredzaamheid van de eindgebruikers en hiermee de kwaliteit van leven. In nauwe samenwerking met eindgebruikers (CVA- en reuma patiënten), zorginstellingen en revalidatie instellingen in de Benelux zijn meerdere prototypes van ons herontwerp uitgebreid getest.

Het innovatiefonds van de Rabobank maakte deze doorstart mogelijk. Een nieuwe entiteit is aan het einde van dit project samengesteld. TakeCare BV verzorgt momenteel de vermarkting van de geoptimaliseerde HOVA.

Publicatie Human Factors

Terug
Volgende

Neem contact met ons op