Loading...

UCD college tour.
HAN Automotive.

De afdeling Automotive van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) maakt beschikbare kennis van automotive toegankelijk voor studenten, bedrijfsleven en overheid. MEDD heeft in 2016 een meerdaags User-centered Design (UCD) workshopprogramma verzorgd voor HAN medewerkers. Sinds 2017 verzorgen wij jaarlijks een driedaags UCD lesprogramma voor masterstudenten.

“Het is MEDD gelukt om zelfs de meest technisch georiënteerde studenten in staat te stellen de gebruiker een duidelijke plaats te geven”
Frans Tillema - lector bij het Lectoraat HAN Automotive Research

Onze Design Thinking en UCD college tour had enerzijds als doel om meer bewustwording te creëren over hoe verschillende gebruikersgroepen tegen (toekomstige) mobiliteit aankijken. Anderzijds het verhogen van kennis en praktische toepasbaarheid van de UCD aanpak.

Meerwaarde van de UCD tools en handvatten werd vooral gezien in het begrijpen van gebruikers, en deze behoeften van de gebruiker tijdens het proces centraal te houden. Het leren van, en oefenen met, de juiste vragen stellen tijdens interviews, focusgroups en usability testen werd positief ontvangen. Evenals het leren en oefenen met de risico-tools FMEA en BowTie.

Terug
Volgende

Neem contact met ons op