Loading...

Toolbox MEDD.
Spelenderwijs het multidisciplinaire gesprek aangaan.

Met onze tools kan uw team interactief en zelfstandig processen, en bijbehorende risico’s, in kaart brengen. De met elkaar verkregen inzichten in gewenst en ongewenst gedrag motiveren zorgprofessionals om trots te zijn op wat goed gaat binnen hun werkproces en om gericht actie te nemen waar verbeterd moet worden.

"Wat ik wel heel mooi vond aan de BOWTIE is dat de zorg en de techniek vloeiend in elkaar overlopen." | "Al met al hoeft de weg naar CE niet saai te zijn met de methode van MEDD."

Voor wie?

Wat krijgt u?

Meer info?

Voor wie?
Voor professionals die hun kwaliteit- en veiligheidsbewustzijn willen vergroten.

Onze 'Met Elkaar Durven Doen' toolbox is gericht op multidisciplinaire teams die met elkaar hun huidige gedrag willen evalueren en gericht willen verbeteren op het gebied van kwaliteit en veiligheid in de zorg.

Onze motiverende tools en Games zijn een mooie aanvulling op gangbare verbeter- en Safety I&II methodieken (b.v. LEAN, SIRE en FRAM).

Daarnaast erg leuk en nuttig als onderdeel van een teambuilding sessie of thema-avond. 

MEDD blog (English): laat u inspireren hoe wij onze creatieve tools inzetten om de veiligheidscultuur in de zorg te verbeteren!

Wat krijgt u?
Begrijpbare en toegankelijke zelf-evaluatie tools met uitnodigende instructies.

Serious Game 'In Gesprek'
Gedurende de 'reis van de patiënt' gaan zorgprofessionals spelenderwijs het gesprek aan over thema's 'patiëntbeleving', 'risico-management' en 'cultuur & gedrag'. De spelers krijgen (meerkeuze) kennisvragen, of open vragen met als doel een dialoog tussen zorgverleners (en patiënten) te stimuleren.

 Klik hier voor meer informatie >>

Onderstaande tools kunnen ook tijdens het spel 'In Gesprek' gebruikt worden met behulp van onze Toolbox kaarten:

MEDD toolbox
Enkele tools zijn kosteloos te downloaden via de PDF-links. De prijs van de tools 'op aanvraag' (BowTie Building Game & Risk Game) hangt af van het aantal tools en bijbehorende post-its en fiches. 

Klanten over onze toolbox
"Het mooie is dat door middel van de instrumenten die MEDD gebruikt, deze aanpak heel goed aansluit bij onze medewerkers."

Laat je inspireren door onze bedrijfsfilm waarin Jacqueline de Vos (Albert Schweitzer ziekenhuis) de kracht van ons verwoord terwijl u MEDD in actie ziet met behulp van onze toolbox.

1. Patiëntenreis 
Patient Journey startdocument_A3
Patient Journey_eenvoudig_A3-A0
Patient Journey format 'Vaccineren'_A0
Praktijkvoorbeeld Patient Journey 'Geboortezorg'_A0

2. Patiënt centraal 
Breng de meest belangrijkste elementen voor de patiënt in kaart met behulp van ons A3 werkblad 'De Patiënt Centraal' en bijbehorende A4 sticker-woorden. Beschikbaar voor onze 'In Gesprek' community.

3. BowTie Building Game (op aanvraag)
Breng met elkaar veiligheidsrisico's in kaart met behulp van ons A0 grootformaat BowTie-diagram, BowTie post-its, en BowTie-methode trainingskaart.
 De BowTie Building Game heeft een upgrade gekregen!
Nu ook inzetbaar als tool binnen Safety II om te leren van de dagelijkse praktijk. Los in te zetten, maar ook te combineren met onze Serious Game In Gesprek. 

4. Risk Game (op aanvraag)
Risk Coins en onderlegger om in een multidisciplinaire setting veiligheidsrisico's te beoordelen. Deelnemers zetten in op waarschijnlijkheid (blauwe fiches) en ernst (rode fiches) en moeten met elkaar overeenstemming bereiken.

5. PDCA (PDCA-format_A4) 
Hoe kunnen we samen kortcyclisch verbeteren?

BONUS tool: Effectief vergaderen (Vergaderposter_A4) 
Hoe halen we zoveel mogelijk opbrengst uit een (online) overleg?

Meer info?
Wij gaan graag het gesprek met u aan!

Neem contact met ons op om te informeren wat de MEDD toolbox of specifieke Game voor uw organisatie kan betekenen. 

Of neem contact op met Kitty ter Borg indien u vanuit MEDD ondersteuning wenst in het (bege)leiden van een workshop, thema-avond of training met behulp van onze (gezamenlijke) toolbox.

Info / prijsopvraag MEDD toolbox

Ons werk

Neem contact met ons op