Loading...

Kortcyclisch verbeteren
HagaZiekenhuis.

Het HagaZiekenhuis staat voor zorgzaamheid, innovatie en samenwerking. Onze samenwerking startte in 2012 bij het organiseren van diverse creatieve workshops als onderdeel van hun ziekenhuisbreed mini-symposium: "van meten naar verbeteren”. Op een visuele manier werden in groepsverband verschillende thema’s aan de reis van de patiënt gekoppeld om met elkaar tot gebruikersinzichten en procesverbeteringen te komen.

"MEDD gaat op zoek naar de kernvraag en het antwoord op ons probleem. Hierdoor is er een design ontwikkeld dat ons verder helpt dan we hadden durven dromen. Wij hebben een visualisatie gekregen welke uitnodigt tot een gesprek" 
Ditta van den Berg – Beleidsmedewerker afdeling Beleidsontwikkeling en Kwaliteit

Sindsdien heeft MEDD meerdere visualisaties en toolboxen ontworpen die het HagaZiekenhuis praktische en creatieve workshop-, leer- en communicatie instrumenten biedt. Mooie voorbeelden zijn de visualisatie ‘huis van kwaliteit’ van hun kwaliteitsmanagementsysteem, de vier NIAZ verbeterthema’s, de MindMap van hun jaarplan 2018 en de drieluik visualisatie van het koppelen van de 10 grootste risico’s aan de reis van de patiënt

Sinds 2013 vormt het HagaZiekenhuis in Den Haag samen met Reinier de Graaf in Delft en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer de Reinier Haga Groep.

MEDD begeleidt de Reinier Haga Groep bij het implementeren van hun integraal risico-management systeem.

Terug
Volgende

Neem contact met ons op