Loading...

Doelgroepenonderzoek 'Leven met Parkinson'
Vechtverband.

Vechtverband is een samenwerkingsverband van zorgverleners met als werkgebied Breukelen, Nieuwer ter Aa en Nieuwersluis en omgeving. De samenwerking van MEDD met Vechtverband startte bij de inspiratie-workshop 'Hoe betrek ik patiënten bij projecten?' tijdens hun GEZ kick-off. GEZ staat voor geïntegreerde eerstelijns zorg. 

Vervolgens heeft MEDD een gebruikersonderzoek uitgevoerd onder mensen met Parkinson. Hoe ziet een week eruit van een Parkinson patiënt? En die van zijn of haar mantelzorger? Wat zijn hun behoeften en wensen van de eerstelijnszorg in de Vechtstreek? Patiënten, mantelzorgers en praktijkdeskundigen van Vechtverband namen deel.

"Voor ons als zorgprofessionals is het soms moeilijk onze eigen visie en overtuigingen los te laten en volledig te denken vanuit het perspectief van de patiënt. MEDD heeft ons hierbij op een verfrissende en heldere manier in weten mee te nemen. 

Dagboekjes en diepte-interviews gaven ons de informatie of onze eigen hypotheses wel klopten. Naast een inhoudelijk sterk onderzoek vond ik het erg prettig dat het procesmatig denken gevisualiseerd werd op allerlei nieuwe manieren. Dit gaf nieuwe inzichten.”
Wouter Jordens – Fysiotherapeut

Tijdens ons kwalitatieve onderzoek hebben we gebruik gemaakt van brainstorm- en deskundigensessies, dagboekjes en diepte-interviews. De rapportage met bijbehorende follow-up werkdocumenten en inspiratieplaat 'reis van de patiënt' vormen een basis voor het eerstelijns verbeterplan.

Terug
Volgende

Neem contact met ons op